150 г брашно
300 г захар
3 яйца
180 г масло
150 г шоколад
½ бакпулвер
ванилия
100 масло
100 г орехи
сол
за соса:
50 г малините
50 г захар
50 мл коняк
Начин на приготвяне:
В купа се смесват сухите съставки за десерта. Към тях се прибавят 3 яйцата на стайна температура. Сместа се разбърква и към нея се прибавят орехите и малините.
След 30 мин. На 180 градуса браунито е готово.
В тиган се карамелизират 50 г захар и се фламбират с коняк. Щом огънят загасне се прибавят малини. Изчаква се сосът да се редуцира.
Десертът се поднася охладен заедно със соса.
Други рецепти:
7 рецепти за постни десерти
Сурово брауни
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден
Рецепти само с три продукта
Брауни с червено цвекло
Здравословни, шоколадови бонбони