лешници - 250 гр
фурми - 100 гр
мед - 2 с.л.
Домашните бонбони от фурми и лешници са рецепта, която на първо четене директно влиза в менюто на веганите и суровоядците. Но! Това е само на първо четене. Макар да се приготвят само от сурови съставки и без добавка на каквито и да било животински продукти, те ще харесат на всеки почитател на сладичкото.
Освен това са изключително засищащи, което ги прави подходящи за лека следобедна закуска.
Домашните бонбони от фурми и лешници се приготвят от точно три продукта – фурми, сурови лешници и мед. Ако нямате лешници, може да ги направите от орехи или други ядки, каквито имате вкъщи, предлагат кулинарите от Mate Kitchen. Можете да смесите и няколко вида ядки за по-богат вкус.
Едва ли ще се изкушите, но все пак – когато правите домашните бонбони от фурми и лешници, не заменяйте меда с кафява захар. По желание може да замените едната лъжица мед с кленов сироп за допълнителен вкус и аромат. Все пак не разчитайте изцяло на него, защото е по-рядък от меда и ще ви е трудно да оформите бонбони, предупреждават от Mate Kitchen. Когато сте готови, просто ги оваляйте в натрошени ядки и това е всичко.
Начин на приготвяне:
1. Почистете фурмите от костилките. Сложете ги заедно с 200 г от лешниците в чопър или кухненски робот и ги накълцайте много на ситно.
2. Добавете меда и смесете съставките много добре, докато се получи еднородна смес.
3. От сместа оформете бонбони и ги оваляйте в натрошени останалите 50 г лешници.
Внимание: Съдържа лешници, което може да предизвика алергични реакции.