125 г брашно
60 г захар
1/2 ч.л. сол
40 г бадемово брашно
50 г масло
2 жълтъка
1/2 - 1 с.л. студена вода
1/2 ч.ч. конфитюр от малини
пудра захар
Начин на приготвяне:
1. В кухненски робот сипете сухите съставки - брашното, бадемовото брашно, захарта и солта. Разбъркайте за 2-3 секунди. Добавете маслото, нарязано на кубчета и пулсирайте отново, докато получите маслени трохи.
2. Добавете двата жълтъка и разбийте за кратко отново. Накрая добавете първо 1/2, а след това още 1/2, ако е необходимо, студена вода. Пулсирайте за 3-4 секунди.
3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете леко. Оформете плосък кръг и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 1 час.
4. Разрежете тестото на две равни части. Върху поръсен с брашно плот разточете първо едната половина тесто с дебелина 3 мм. С помощта на ринг с диаметър 5 см изрежете кръгчета. В половината от тях по средата изрежете по-малка дупка с помощта на ринг с диаметър 2.5 см. Направете същото и с другата половина тесто. Трябва да получите общо 18 бр. кръгчета. Работете бързо, за да не се отпусне прекалено тестото. Подредете бисквитите в тави, постлани с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути, до бледозлатисто.
5. След като бисквитите изстинат, поръсете тези с дупка по средата обилно с пудра захар. Върху целите бисквити намажете тънък слой конфитюр от малини или друг по избор. Поставете бисквита с дупка върху конфитюра.