300 г почистена и обелена тиква
1 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. ч. захар
1 яйце
60 г краве масло
200 г черен шоколад
3/4 ч. ч. орехи
1 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 ванилия
1 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче
за крема:
100 г крем сирене
100 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Тиквата се нарязва на кубчета, сварява се на пара и след това се пюрира. В купа се смесват двата вида брашно, содата, канелата, ванилията и индийското орехче.
Маслото (трябва да е на стайна температура) се разбива с миксер. Добавя се захарта и продължава да се разбива, докато се получи пухкав крем.
Добавя се яйцето и отново се разбива. Слага се пюрето от тиква (трябва да е добре охладено) – разбива се. Маслената смес се комбинира със сухата и се разбива до хомогенизиране.
Шоколадът се нарязва на малки кубчета, орехите също се нарязват наситно. Добавят се към другите продукти и се разбърква.
В две тави се слага хартия за печене и в тях се оформят бисквитите, като се сипва от сместа с лъжица, през разстояние. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 18 минути и се оставят да изстинат. Крем сиренето се разбива със захарта с дървена лъжица.
Бисквитите се слепват по две с получения крем.
Други рецепти:
- Бързи сладки с шоколад
- Сладки с шоколадов чипс и портокал
- Сладки с шамфъстък и глазура
- Кокосови сладки