брашно - 500 гр
тиква - 110 гр
моркови - 110 гр
захар - 220 гр
олио - 150 мл
бакпулвер - 1 ч.л.
ванилия - 2 броя
канела - 1/2 ч.л.
Ако ви трябва нещо вкусно и сладко, подходящо за хрупане по всяко време на деня, тези бисквити с тиква и моркови са точно за вас. Рецептата на Mate Kitchen е от онези, които ние сме нарекли рецепти с остатъци. Причината – за нея ви трябват буквално парче тиква и един голям морков. Това означава, че за бисквитите едва ли ще срежете цяла тиква, но ако сте правили нещо с тиква наскоро и ви е останала, може да я оползотворите по този вкусен начин. Останалото го има във всяка кухня – брашно, захар, олио, бакпулвер и елементарни аромати като ванилия и канела.
Приготвят се бързо и лесно. Повече време ще ви отнеме изрязването на бисквитите, отколкото омесването на тестото. Сумарно за около час ще имате готови бисквити с тиква и моркови и ще можете да им се насладите в компанията на хубав филм или книга в зимния следобед.
Нашите бисквити с тиква и моркови си подхождат особено добре с билков или плодов чай. С чаша топло или пък студено мляко също ще ви харесат. За следобедна закуска вървят и с кисело мляко. Кафето е вариант, който дори не подлежи на коментар.
Спокойно можете да ги предложите на дете с никнещи зъбки. Списъкът с продукти за бисквитите е съвсем скромен, но по-важното в случая е, че в тях няма нито яйца, нито млечни продукти, които евентуално биха предизвикали алергична реакция. Ако ви притеснява бялата захар, няма никакъв проблем да я замените с кафява, предлагат от Mate Kitchen. Трябва да знаете обаче, че тогава вашите бисквити с тиква и моркови ще бъдат една идея по-малко сладки.
Начин на приготвяне:
1. Обелете и настържете морковите в купа.
2. В друга купа настържете тиквата, стиснете я силно с ръка, за да отцедите течността и я прехвърлете при морковите.
3. Добавете захарта, олиото, ванилията и канелата, както и брашното, смесено с бакпулвера. От всички продукти замесете твърдо тесто.
4. Разточете тестото на кора с дебелина 0,5 см и с формички изрежете бисквити. Подредете ги в покрита с хартия за печене тава и ги изпечете на 180 градуса до порозовяване.
5. Поръсете готовите бисквити с пудра захар.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.