Необходими продукти (за около 40-45 трюфела):
1 опаковка обикновени бисквити (130 г)
1 пакетче меко масло (125 г)
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша смлени/счукани орехи
2 пресни сурови яйца (ако са много малки, може и 3)
1 прахче ванилия
зелени коктейлни череши
какао на прах за овалване
Начин на приготвяне:
Счукваме или смиламе бисквитите. В купа ги разбъркваме заедно с орехите, захарта и ванилията. Към сухите съставки добавяме размекнатото масло и яйцата.
Разбъркваме всички продукти, докато се смесят. Вземаме малко от сместа, поставяме половинка коктейлна череша и оформяме топче с размер на орех, което след това овалваме в какао.
Ако сместа е много мека и лепне по ръцете, е добре да се остави за няколко часа да стегне в хладилника, за да се работи по-лесно. Трюфелите се съхраняват в хладилник, но трайността им е не повече от 1-2 дни.
Бисквитени трюфели
Ах, тези сладки изкушения
12974