2 пакета обикновени бисквити (общо 400 г)
800 г тиква (сорт „Цигулка“)
500 г сирене „Маскарпоне“
300 г течен шоколад
200 г захар
250 мл животинска сметана
200 мл студено еспресо
50 мл бренди
1 ч. л. канела
1 ванилия
карамелени орехи за поръсване
Начин на приготвяне:
Тиквата се почиства и се реже на кубчета. Слага се в тава и се поръсва с 50 г от захарта. Пече се около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Охлажда се и се пюрира. Сметаната се разбива добре с останалата захар.
Маскарпонето се разбърква леко и се смесва с разбитата сметана и с ванилията. Кафето се разбърква с брендито и канелата.
В тава се редят потопени в сместа с кафе бисквити, сметанов крем, шоколад и пюре от тиква.Тортата се реди по този начин, докато свършат продуктите. Завършва се с крем от сметана и маскарпоне.
Оставя за 6 часа в хладилник. Поднася се с накълцани карамелени орехи.
Още рецепти за торта:
- Лека плодова торта
- Неделна торта без печене
- Малка ягодова торта
- Как да направим шоколадова торта за една минута
- Палачинкова торта
- Виенска торта за шокоманиаци