Бишкотена торта с крем ванилия и орехи

Бишкотена торта с крем ванилия и орехи

3 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

прясно мляко - 1 л - 2.89 лв

прясно мляко за топене на бишкотите - 200 мл - 0.58 лв

захар - 200 гр - 0.54 лв

нишесте ванилия - 100 гр - 1.70 лв

масло - 50 гр - 1.32 лв

бишкоти или 2 малки - 1 голям пакет - 4.69 лв

орехи смлени - 100 гр - 3.50 лв

инстантно кафе по желание - 2 ч.л. - 0.80 лв

Тази бишкотена торта с ванилов крем и орехи ни напомня за онези семейни празници от не чак толкова далечното минало, в което всичко беше приготвено от мама. Десертът винаги беше най-очакван. Тортата! В спомените на много от нас тя си остава тортата на мама. Нищо особено наглед – бишкоти или кексов блат, орехи и обикновен млечен ванилов крем. За сироп обикновено се ползваше компот от праскови или разтворимо кафе. И това пусто и толкова невъзможно търпение – трябва да постои, за да се стегне кремът, утре ще я ядем. После всяка хапка беше безценна и свършваше толкова бързо, а до следващия специален повод имаше твърде много време.

Сега с готови бишкоти можете да си подарявате тази наслада доста по-често. Нашата бишкотена торта е мека, сочна, с лек дъх на кафе, много крем и хрупкави парченца орехи – обожаваме я. Един от най-лесните домашни сладкиши, който цялото ви семейство ще заобича. Нали знаете, че понякога нямаме нужда от купени десерти. Иска ни се нещо просто, направено вкъщи, с познат вкус, което всеки път ни носи тиха наслада и именно в това е ценността му.

Можем да изядем огромно парче бишкотена торта с ванилов крем и орехи и пак няма да ни стане тежко на корема. Не ни трябва даже кафе, и така си е чудесна. Но ако сте решили да се поглезите, изпълнете ритуала до край.

Да ви е сладко!

  1.  Сложете млякото и захарта в тенджерка и оставете да заври.
  2.  Разтворете нишестето в малко мляко и с бъркане добавете към врящото мляко. Когато се сгъсти, оттеглете тенджерката от котлона, пуснете вътре бучка масло и разбъркайте.
  3.  Затоплете 200 мл прясно мляко, разбъркайте в него кафето, потопете бишкотите и ги наредете във форма за торта или в продълговата тава.
  4.  Поръсете със смлени орехи и изсипете върху тях половината ванилов крем.
  5.  Наредете още един пласт натопени в мляко бишкоти и залейте с останалата част от крема.
  6.  Накрая поръсете отгоре с орехи и сложете в хладилника, за да се охлади и кремът да стегне.
  7.  Освободете готовата торта от формата, отрежете парчета и сервирайте.

Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа бишкоти, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа инстантно кафе, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа нишесте ванилия, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти