Бананово брауни

Бананово брауни

0 от общо 0 гласа
55 мин.
Необходими продукти
  • брашно - 250 гр - 0.47 лв
  • масло - 180 гр - 4.74 лв
  • натурален шоколад - 190 гр - 3.99 лв
  • кафява захар - 230 гр - 0.92 лв
  • орехи - 100 гр - 3.50 лв
  • яйца - 3 броя - 2.00 лв
  • банани големи и добре узрели - 2 броя - 0.99 лв
  • какао - 2 с.л. - 0.76 лв
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/8 ч.л.

Парче от нашето бананово брауни и чаша от любимата ви топла напитка винаги ще ви накарат да се усмихнете, припомнят добър съвет от Mate Kitchen. Независимо какво е времето навън или времето вътре във вас, шоколадът има чудното качество да стопля душата. И да прави света по-приветлив и красив. Още с първата хапка ще усетите как във вас се прелива положителна енергия. Ефектът идва от комбинацията на шоколад, какао, банани и орехи. Той е плътен и сочен и е повече от сигурно, че ще ви стане фаворит.

Вероятно се питате откъде дойде тази брауни мода. Толкова масова, че дори да се вихри в разнообразие от вкусове – класическо шоколадово брауни, бананово брауни като това, брауни с тиква и т.н. Това е класически американски сладкиш, който става популярен в края на XIX век. И не идва от домашното готвене, а от сладкарниците. Винаги е плътен и сочен и задължително нарязан на квадрати. Яде се с ръка и обикновено се поднася с чаша топло прясно мляко.

Интересното е, че въпреки че брауни има кексова текстура, там го считат не за торта, а за вариация на тема курабийки. Ние няма да изпадаме в излишни спорове какво точно представлява нашето бананово брауни, а предпочитаме да вложим енергията си в неговото приготвяне. И в хапването му след това, разбира се, обещават Mate KitchenПредлагаме и на вас да направите същото.

Да ви е сладко!

Предварително загрейте фурната на 170 градуса и намажете с масло дълбока тава с размери 28 см х 18 см.

 Смесете в средно голяма купа брашното, какаото, бакпулвера и солта.

 Разтопете шоколада, заедно с маслото и кафявата захар на водна баня. Свалете сместа от огъня и прибавете смлените орехи, разбитите леко яйцата и намачканите бананибананите.

 Добавете сухата смес, като бъркате внимателно с дървена шпатула.

 Сипете получената смес в подготвената тава и заравнете с обратната страна на лъжицата. Печете 25-35 минуни, докато сладкишът се запече отгоре и стане леко твърд на пипане.

 След като го извадите от фурната, го отделете от тавата и го сложете върху метална скара, където да изстине напълно. След това го нарежете на парчете и го поднесете.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа натурален шоколад, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти