Необходими продукти:
3 банана
260 г брашно
200 г заквасена сметана
180 г захар
120 г краве масло със стайна температура (+ за намазване
10 г бурбонска ванилова захар
2 яйца
1 ч. л. сода
1 щипка сол
за гарниране:
150 г краве масло (със стайна температура)
150 г пудра захар
20 мл ирландски крем ликьор
2 банана
2 с. л. инстантно кафе
Начин на приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват много добре с миксер.
Едно по едно, при непрекъснато разбиване, се добавят яйцата.
Бананите се намачкват с преса за картофи.
Содата се разбърква със сметаната.
Бананите, ваниловата захар, солта и сметаната със содата се слагат в купата при яйчената смес.
Сипва се и брашното и се разбърква.
Тестото се изсипва в намазана с масло форма за печене и се заглажда. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 30 минути. Охлажда се.
Маслото и пудрата захар се разбиват много добре.
Кафето се разтваря в леко загретия ликьор.
Прибавя се към масления крем.
Десертът се маже с крема.
Преди поднасяне се гарнира с резени банани.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад