крема сирене по 125 г - 2 пакетчета
масло 125 г - 1 пакетче
кисело мляко - 5 с.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
брашно - 800 гр
захар - 250 гр
ванилия или ванилена захар - 1 пакетче
Сладките балеринки с крема сирене си мечтаят за голяма чаша горещо капучино с пухкава пяна. Те и без това се топят в устата, но с глътка от него вкусовото изживяване е главозамайващо.
Тези сладки балеринки са великолепно съчетание от наглед простички продукти – крема сирене, масло, кисело мляко. И, учудващо за рецепта на Mate Kitchen за курабийки, в тях няма яйца. Това обаче изобщо не е недостатък, тъкмо напротив. Те имат мек, нежен млечен вкус, допълнен от аромата на ванилия. Отвън са хрупкави и сладки, а отвътре са приятно меки.
Съвършените сладки, които да потопите в топла напитка. Ще ви станат любими още с първата хапка и ще си приготвяте балеринки често, въпреки че са пипкави и отнемат малко повече време. Сами ще се уверите в това.
Когато правите балеринки, е важно да разточите тестото на кора не по-дебела от 3-4 мм. Ако е по-тънка, ще се препекат. Ако е по-дебела, ще станат твърде дебели и няма да успеят да се изпекат добре отвътре. Важно е да ги потапяте в захар само от едната страна, иначе няма да могат да се сгънат и да си запазят формата, предупреждават от Mate Kitchen. В случай че нямате търпение да сгъвате, може да ги направите на бисквити и тогава да ги озахарите от двете страни.
Начин на приготвяне:
1. Оставете маслото да омекне добре на стайна температура. След като това стане от всички продукти омесете по-твърдо тесто.
2. Разточете кора с дебелина не повече от 5 мм и с помощта на водна чаша изрежете кръгчета
3. Сипете захарта в широка чиния заедно с ванилията, разбъркайте и започнете да оформяте балеринките. Потопете тестеното кръгче в захар само от едната страна. Сгънете го наполовина със захарта навътре. Получената половинка потопете в захар отново от едната страна и сгънете със захарта навътре. Балеринката вече е готова. Потопете я в захар от едната страна и я сложете в покрита с хартия за печене тава с озахарената страна нагоре.
4. Процедирайте по този начин докато тестото свърши.
5. Печете балеринките на 200 градуса до порозовяване.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.