Азиатски памучен кейк

Тайната е в разбитите белтъци

4 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

8 яйца
100 г подсладено кондензирано мляко
100 г брашно
80 г захар
70 г краве масло
6 белтъка
1 ванилия

Днешната ни рецепта е простичка и с малко продукти, но по домашно вкусна.

Начин на приготвяне:

Шест от яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Останалите две се разбиват с жълтъците. 

Маслото се загрява в касерола, сипва се брашното и се пържи до златисто. 

Отстранява се от котлона и се смесва с кондензираното мляко. 

Добавят се и разбитите с две цели яйца жълтъци. 

Белтъците и захарта се разбиват на сняг и се ароматизират с ванилията. 

Внимателно се разбъркват със сместа с жълтъци. 

Форма за торта се покрива с пергаментова хартия и в нея се изсипва тестото. Формата се облича с алуминиево фолио отвън. 

Сладкишът се пече на водна баня в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 50 минути. Оставя се да се охлади във фурната. 

Прибира се в хладилник поне за 6 часа. Поднася се с конфитюр от сини сливи.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти