Ананас в кадаиф

Изкусителен десерт с вдъхновение от Ориента

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

250 мл кокосова сметана

150 г качествен бял шоколад

375 мл течна сметана

6 шайби ананас от консерва

100 г кафява захар

250 г пресен кадаиф

150 г разтопено масло

Начин на приготвяне:

1. Начупете белия шоколад (или използвайте шоколадов чипс) в голяма купа. Загрейте кокосовата сметана в касерола. Залейте шоколада с врялата сметана и разбъркайте, докато сметаната се разатопи.

2. Добавете студената течна сметана и разбъркайте. Покрийте сместа с прозрачно фолио и поставете в хладилник, докато дойде време за сервиране на десерта.

3. Прецедете шайбите ананас и ги подсушете с кухненска хартия. Поръсете ги със захарта. Хубаво оваляйте шайбите в нея, изтръскайте излишната. След това увийте всяка шайба в кадаиф. С помощта на малко рингче изрежете дупка по средата на всеки увит в кадаиф ананас. Подредете ананаса в тавичка и намажете обилно с разтопено масло. Отгоре поръсете с останалата кафява захар. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 20-25 минути.

4. Извадете сметаново-шоколадовата смес от хладилника и я разбийте до плътност. Сервирайте печен ананас, увит в кадаиф, гарниран с голяма лъжица бита сметана с бял шоколад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти