Необходими продукти
500 г червено зеле
500 г бяло зеле
1 жълта чушки
1 червена чушка
1 глави червен лук
1 връзка магданоз
За дресинга:
45 мл зехтин
1/2 лимон
2 с.л. горчица
1/2 ч.л. къри
1-2 с.л. Vegeta Natur за салата
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва на еднакви тънки ивици. Чушките и лукът се нарязват на лентички и се смесват добре.
В купа се разбъркват сокът от половин лимон с зехтин, горчица и къри. Дресингът се овкусява с Vegeta Natur за салата.
Нарязаните зеленчуци се заливат с дресинга и се разбъркват добре.
Салатата трябва да престои поне 30 мин. в хладилник. Сервира се поръсена с магданоз.
Още вкусни идеи:
Зелена салата с портокали и пармезан