Необходими продукти
100 мл тъмен балсамов оцет
600 г кенийски зелен фасул
50 мл зехтин „Екстра върджин“
100 г сирене „Пармезан“
сол на вкус
Понякога всичко, от което се нуждаем в края на работния ден, е чаша вино и нещо леко за похапване.
Начин на приготвяне:
Фасулът се почиства и се слага в тава. Залива се със зехтина, посолява се и се разбърква.
Накрая се поръсва с настъргания пармезан и се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Балсамовият оцет се редуцира около 5 минути на умерен огън.
Всяка порция се поднася с балсамова редукция.
Във видеото вижте още как да приготвите щрудел с кайсии и октопод на грил
Прочетете още:
- Как да приготвим сирене в пергамент
- Пет рецепти с картофи
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Как да приготвим вкусна шкембе чорба
- Картофи със сирене на фурна