Запечено сирене

Със сушени смокини и ядки

3 от общо 20 гласа
30 мин.
Необходими продукти

400 г краве сирене

4 листа точени кори

4 стръка мащерка

100 г сушени смокини

50 г бадеми

50 г лешници

2 с.л. захар

2 с.л. мед

200 мл вино „Порто“ или марсала

2 с.л. краве масло

зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

Нарежете сиренето на 4 еднакви плочки.

Поставете всяка върху точена кора и поръсете с листенца мащерка.

Завийте стегнато корите, така че да се получат пакетчета. Намажете ги добре със зехтин.

Сложете пакетчетата в тиган с незалепващо покритие и гответе от всяка страна до златисто.

Запечете ядките в загрята на 180 градуса фурна до златисто - за около 8 минути. След това ги охладете и накълцайте.

В съд загрейте виното със захарта и меда. Прибавете смокините, нарязани на четвъртинки.

Гответе няколко минути. Дръпнете от огъня. Добавете маслото и оставете соса да се охлади леко.

Сервирайте сиренето със сос със смокини и запечени ядки.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Още рецепти със сирене:

Сирене по шопски

Летен сандвич, който всеки харесва

Ако искаш да си здрава ти, бяло саламурено сирене хапни

Мачкани картофи

Тортичка от сирене бри

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти