100 г телешко бонфиле
1 резен зелена папая
1/2 краставица
1/4 грейпфрут
1/2 глава лук шалот
1 домат
1 люта чушка
1/2 връзка див лук
сол
зехтин екстра върджин
За дресинга:
1 маракуя
50 мл кокосово мляко
1 ч.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Разрежете телешкото филе по средата и го завийте на руло. Увийте го в прозрачно фолио и го поставете във фризер да замръзне.
2. Развийте фолиото и нарежете месото на много тънки кръгчета с помощта на остър нож. Подредете филийките в кръг в голяма чиния.
3. Обелете и нарежете на ситни кубчета краставицата и папаята. Доматът нарежете също на малки кубчета. Обелете грейпфрута и отделете резените му като ги обелите от ципата. Нарежете ги на малки парченца. Почистете репичките и ги нарежете на тънки кръгчета. Лютата чушка също нарежете на тънки кръгчета без да отстранявате семките.
4. Разпръснете върху месото плодовете и зеленчуците.
5. За дресинга извадете вътрешността на маракуята. Добавете кокосовото мляко и соевия сос. Разбъркайте и поръсете телешкото карпачо с дресинг.
6. Накрая поръсете с щипка сол и зехтин екстра върджин.