600 г телешки фланк стек
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1/2 морков
1/2 тиквичка
4 с. л. сос „Уорчестър“
2 скилидки чесън
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за соса:
100 мл балсамов оцет
2 с. л. кафява захар
2 с. л. краве масло
1/2 ч. л. сух лук
сол на вкус
Красиви, вкусни, ефектни и най-важното – бързи са рулцата, които днес ви предлагаме да приготвите.
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на тънки ленти по дължина и ако е нужно, леко се начуква. Намазва се със сос „Уорчестър“.
Тиквичката, морковът и чушките се режат на жулиен, а чесънът се наситнява. Овкусяват се със сол, черен пипер и олио.
Върху всяко парче месо се слага от зеленчуците, предварително подредени като снопчета.
Завиват се рула, овкусяват се със сол и черен пипер, и се намазват с олио.
Сосът се приготвя като балсамовият оцет се загрява със захарта, солта и сухия лук, и се оставя да се редуцира.
След това съдът се дърпа от огъня и се добавя маслото.
Рулата се намазват с олио, овкусяват се със сол и черен пипер и се готвят за кратко, от всички страни, на сгорещена и предварително намазана скара.
Малко преди да се махнат от огъня се намазват със соса и се оставят на скарата за около 10 секунди – да се глазират.
Прочетете още:
- Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
- Телешко варено с къри за обяд
- Вкусно телешко с чили
- Пълнен лук с телешка кайма и ориз