За пастата
талиатели - 500 гр - 7.78 лв
сирене - 300 гр - 3.00 лв
копър - 1/2 връзки - 0.65 лв
зехтин - 50 мл - 0.55 лв
лимонов сок - 2 с.л. - 0.12 лв
сол - 1/2 ч.л.
За соса
цвекло сварено - 500 гр - 1.25 лв
зехтин - 100 мл - 1.10 лв
чесън - 4 скилидки - 0.32 лв
люти чушки - 1 бр - 0.08 лв
сол - 1/2 ч.л.
Ако търсите алтернатива на обикновената паста, ето едно интересно и много изкушаващо предложение на Mate Kitchen, което не бива да пропускате. А най добрата новина? Можете да приготвите тези талиатели само за 30 минути.
Начин на приготвяне:
За пастата
1. Сварете талиателите по указанието на опаковката в подсолена вряща вода, в която сте капнали малко зехтин. Дръпнете ги от котлона, отцедете и оставете да се охладят.
2. През това време към натрошеното сирене прибавете ситно нарязания копър, овкусете с лимоновия сок, разбъркайте добре и оставете вкусовете да се смесят.
3. Върнете талиателите на котлона, смесете с пасираното цвекло и разбъркайте докато се разпредели равномерно навсякъде.
4. След като пастата се затопли, сервирайте като поръсите с предварително овкусеното сирене.
За соса
1. Към предварително свареното цвекло прибавете почистената от семките люта чушка, чесъна, сол и зехтин. Пасирайте до хомогенна смес.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.