Талятеле с калмари и градински чай

35-минутно основно

3 от общо 5 гласа
30 мин.
Необходими продукти
  • За талятеле:
  • 300 г брашно семолина + 200 г за разточване
  • 3 бр. яйца
  • щипка сол
  • За соса:
  • 200 г червен лук
  • 300 г почистени калмари
  • 200 г белени домати (от консерва)
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • чесън
  • люти чушки (пеперончини)
  • 200 г пресен градински чай (салвия)
  • 100 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

За пастата сложете брашното в стъклена купа и добавете яйцата и сол. Омесете всички съставки докато се получи гладко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете да си почине 30 минути в хладилника.

Разточете тестото, за да направите талятелете. За соса нарежете червения лук на ситно и го запържете в горещо олио, посолете и разбъркайте.

Нарежете калмарите на тънки кръгчета и сложете при запържения лук. Когато водата се изпари, добавете белените домати, виното, цяла люта чушка и нарязания на ситно чесън. Накрая добавете листата салвия.

Сварете талятелите за кратко в тенджера с вряща подсолена вода. На домашната паста са й нужни само 2 минути.

Към топлия сос прибавете сварената паста и оставете за 1-2 минути на котлона, за да може пастата да попие от соса. Сервирайте веднага в дълбоки чинии.

Още рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти