Необходими продукти:
300 г телешка кайма
300 г зеленчуци
1/2 ч. ч. червено вино
1 глава лук
6-7 картофа
1 яйце
50 г масло
подправки
прясно мляко
Начин на приготвяне:
Сварете 6-7 картофа с обелките.
В дълбок тиган задушете лука и каймата. Овкусете със сол и риган. Когато каймата се запържи, добавете микс от зеленчуци.
Долейте доматено пюре и чаша вино. Оставете да къкри.
Малко преди да е готова, добавете и гъбите.
Обелете картофите и ги пюрирайте с яйце, мляко, масло и подправки.
Разпределете плънката в тава, върху нея пюрето и малко настърган кашкавал.
След 15-20 минути на 180 -200 градуса паят е готов.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Пилешко с гъби, зеленчуци и вино за 20 минути
Пай с пилешко и пушено сирене
Вулканската кухня на Каталуния
Киш със спанак и праз
Киш с риба тон, праз и тиква
Вкусен овчарски пай