Необходими продукти
4 свински котлета (по-дебели)
6 връзки пресен лук
100 мл пилешки бульон
100 мл бренди
50 г краве масло (студено)
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Месото и лукът се намазват със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се на плоча или на грил тиган.
Котлетите се прехвърлят в обикновен тиган, намазан със зехтин. Налива се брендито, по желание се фламбира. Готвят се, докато алкохолът се изпари.
Налива се бульонът. Готвят се още 2–3 минути. Изваждат се и сосът се оставя да се редуцира, след което се монтира със студеното масло.
Пържолите се поднасят с лука и соса.
Прочетете още: