400 г спагети
800 г домати Рома
сол и черен пипер
1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
50 г настърган пармезан
1 скилидка чесън
шепа листа босилек
Допълнително:
сирене Бокончини (накъсано)
шепа рукола
филенца маринована аншоа
фино настъргана лимонова кора
1 с.л. песто
Пастата винаги е добра идея, нали? Е, тази лесна и проста рецепта с автентичен италиански вкус със сигурност ще се хареса на всички у дома.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете доматите на кубчета и ги сложете в голяма купа. Добавете зехтина, нарязаните на едро листа босилек и 2/3 от настъргания пармезан. Разбъркайте добре.
2. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода. С помощта на решетеста лъжица ги прехвърлете в купата при доматите, с малко от водата от варенето.
3. Обелете скилидката чесън и я нарежете на ситно. Поръсете с щипка сол и намачкайте чесъна като натискате с острието на ножа. Добавете чесъна при спагетите и разбъркайте много добре.
4. Накрая поръсете с още настърган пармезан. По желание може да добавите някои от предложените допълнителни продукти. Сервирайте спагетите в дълбоки чинии.