2 круши
4 кори за баница (дърпани или на сач)
100 г краве масло (разтопено)
100 г заквасена сметана
100 г мед
1/2 ч. л. канела
Хрупкави кори, ароматни есенни плодове и пчелен мед в отлична хармония за по-малко от час - вижте как да го постигнете.
Крушите се обелват, разполовяват се и се почистват от семките.
Намазват се с половината от меда и се поръсват с част от канелата.
Корите се намазват добре с масло. Всяка половинка круша се увива в кора.
Подреждат се в намазана с масло тава. Намазват се и отгоре с масло и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 40 минути.
Сметаната се разбърква с останалите мед и канела.
Крушите се поднасят със сметаната.
Прочетете още:
- Десерт, от който трудно ще изядете само едно парче
- Кекс с тахан, сусам и мляко
- Двойношоколадов кекс с цял портокал
- Бърз кекс с кисело мляко
- Ароматен кекс с индийско орехче
- Шоколадов кекс с банани
- Бисквити от кекс