500 г пресни почистени скариди
400 г броколи
4 големи моркова
1 глава лук
1 червена чушка
30 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 стрък босилек
60 мл зехтин
120 мл Терияки сос със сусам
Начин на приготвяне:
Лукът се почиства и се нарязва на кубчета. Чесънът се накълцва, джинджифилът се обелва и се настъргва.
Чушката се реже на тънки ивици, а морковите се обелват и се режат на тънки ленти. Броколите се разделят на розички.
Зехтинът се загрява в уок. Лукът, морковите и чушката се сотират за 2–3 минути. Прибавят се броколите и се готвят 2–3 минути, като се бъркат.
Накрая се слагат скаридите. Сипва се Терияки сосът със сусам.
Добавят се джинджифилът и чесънът и се бърка още 1–2 минути. Поднася се с наситнен пресен босилек.
Прочетете още:
Пилешки бутчета със зелени маслини