150 г краве сирене
2 глави червен лук
2 краставици
1 авокадо
1/4 връзка мента
1/2 с. л. оцет
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус
Вкусна свежа идея за хапване:
Лукът се реже на полумесеци и се намачква с малко сол и оцет.
Авокадото се нарязва на кубчета и се слага в купата с лука, полива се с лимоновия сок.
Прибавят се наситнената мента и нарязаните на кубчета краставици. Овкусява се със сол и се разбърква.
Сервира се с натрошено сирене.
За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
- Салата от червено цвекло
- Пъстрата руска салата
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Бърза зелена салата с маринован лук