Необходими продукти
4 бр. цикория
1 червена ябълка
60 г орехи
5 с. л. зехтин „Екстра върджин“
3 с. л. ябълков оцет
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Цикорията се реже наедро.
Ябълката се почиства от семките и се нарязва на тънки полумесеци, без да се бели.
Орехите се накълцват, а ябълката и цикорията се разбъркват в купа.
Горчицата се смесва с оцета, сол и черен пипер на вкус, и при постоянно бъркане се налива зехтинът, докато се получи емулсия.
Салатата се овкусява с дресинга. Поръсва се с накълцаните орехи и се поднася.
Още идеи за салата:
- Доматена салата с дресинг от синьо сирене
- Пъстра салата с телешко
- Здравословна салата с авокадо
- Салата с краставици и малини