500 г малини
1 пъпеш (малък, жълт)
1–2 лайма
1 връзка мента
70 г мед
Начин на приготвяне:
Ментата, настърганата кора и изстисканият сок от един лайм, медът и 500 мл вода се пюрират в блендер (или шейкър кана).
Получената смес се отпенва и се изсипва в подходящ съд. Прибира се във фризер и се разбърква на всеки 15–20 минути, докато замръзне.
Пъпешът се почиства и се нарязва на кубчета с големината на малините.
Чаши се пълнят с кубчета пъпеш и с малини. Гарнират се с ментовата гранита (скрежина).
Още няколко идеи за сладолед:
Десерт, който ще ви накара да забравите за горещите дни
В настроение за сладолед
Как да си направим мелба в ананас
Бърз и вкусен сладоледов десерт
Диетичен домашен сладолед