3 бр. пилешки гърди
1/2 консерва царевица
3 печени червени чушки (от буркан без оцет)
1 топка сирене „Моцарела“ (125 г)
50 г сирене „Пармезан“
3 стръка босилек
2 с. л. зехтин
1/4 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. червен пипер
Апетитно запечено, сочно месо, което крие изненада – вкусна плънка с царевица и разтичаща се моцарела.
Начин на приготвяне:
Моцарелата се нарязва на 6 шайби, пармезанът се настъргва.
Пилешките гърди се цепват с нож през средата и се отварят като пеперуда. Намазват се със зехтина и се овкусяват със сол, черен пипер, риган и червен пипер.
Върху всяко парче месо се поставя по една разтворена чушка и две парчета моцарела.
Отгоре се слага 1/3 от царевицата и листа босилек.
Месото се прегъва, за да остане плънката вътре. Защипва се с шишче или с клечки за зъби.
Пълнените гърди се подреждат в тава с незалепващо покритие и се поръсват с пармезана. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) за 15–20 минути.
Сервират се с останалия наситнен босилек.
Други рецепти:
- Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
- Картофени палачинки с пилешко месо
- Пилешко с четири сирена
- Лека салата с пилешко месо
- Апетитни маринати за пилешко месо
- Как да сготвим най-вкусното пилешко