- 4 средно големи домата
- 400 г овча извара
- 50 г галета
- 2 яйца
- 50 г филенца аншоа
- 50 г каперси
- сол и черен пипер
- смляно индийско орехче
- зехтин
Начин на приготвяне:
Изрежете капачета на доматите и ги запазете. Издълбайте вътрешността на доматите с лъжица.
Почистете доматите, осолете ги леко отвътре. Обърнете ги и ги оставете да се отцедят за 30 минути.
Смесете изварата, яйцата, осолената аншоа, каперсите и галетата и ги разбъркайте добре с помощта на шпатула. Овкусете с прясно смлян черен пипер и индийско орехче.
Напълнете доматите със сместа.
Подредете ги в тавичка и ги поръсете с малко галета. Отстрани поставете капачетата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-18 минути.
Сервирайте печените пълнени домати, като поставите на всеки капачето. Гарнирайте с листенце босилек.
Още:
-
5 полезни факта за доматите
-
Как да стерилизираме домати
- НаРодни домати
- Домашни сушени домати
- Домати за истински здрава и хубава кожа
-
Пречистете организма си с домати