- 400 г пилешки гърди
- 1 кисела ябълка
- 1 глава червен лук
- 0.5 люта чушка
- шепа сурови ядки шам-фъстък
- 3 ч.л. сладко от кайсии
- 0.5 портокал
- сок
- 20 г масло
- сол и черен пипер
- За гарниране:
- 150 г целина
- сол и черен пипер
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Разрежете ябълката на две и издълбайте вътрешността на половината. Нарежете я на тънки резени.
Направете разрез по дължината на всяко парче пилешко месо, като прободете с нож и го завъртите. В джоба поставете по парче ябълка. Поръсете така шпикованото месо със сол и черен пипер и го оставете в чиния за 10-15 минути.
За соса обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Лютата чушка нарежете на много тънки кръгчета. В тиган разтопете маслото и запържете лука и чушката. Добавете нарязаните на едро шам-фъстъци за 30-40 секунди. Изтискайте сока на портокала и добавете сладкото. Разбъркайте и оставете соса да покъкри няколко минути.
Обелете и нарежете целината на много тънки ивички. загрейте зехтин в тиган и я запържете. Овкусете със сол и черен пипер.
В чиния направете линия от сос, в единия му край поставете целина, а в другия - нарязано на филийки пилешко месо. По желание поръсете със ситно нарязан магданоз и ядки шам-фъстък.
Други рецепти:
- Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
- Картофени палачинки с пилешко месо
- Пилешко с четири сирена
- Лека салата с пилешко месо
- Апетитни маринати за пилешко месо
- Как да сготвим най-вкусното пилешко