1,2 кг цели пилешки бутчета
4 с. л. зехтин
1/4 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
за соса:
400 г замразени боровинки
1/2 глава лук
150 мл балсамов оцет
3 с. л. кафява захар
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1/2 лимон
1/4 ч. л. сух джинджифил
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в зехтина. Налива се оцетът, прибавят се захарта, сол и черен пипер на вкус. След това се настъргва кората от лимона и се изстисква сокът му.
Прибавят се боровинките. Овкусява се с джинджифила. Готви се около 10 минути и се пасира.Зехтинът се разбърква с червения пипер, ригана, сол и черен пипер.
Пилешките бутчета се изваждат от опаковката. В месото се правят прорези. Бутчетата се намазват с овкусения зехтин. Пекат се на грил до готовност.
След това се мажат с малко от соса и отново се запичат на грил – по минута от всяка страна – докато леко се карамелизират по повърхността. Изпечените пилешки бутчета се сервират с останалия сос.
Други рецепти:
- Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
- Картофени палачинки с пилешко месо
- Пилешко с четири сирена
- Лека салата с пилешко месо
- Апетитни маринати за пилешко месо
- Как да сготвим най-вкусното пилешко