Необходими продукти
1 кг моркови
3 скилидки чесън
200 мл тъмна бира
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Морковите се белят и се режат надве.
Кимионът се счуква в хаванче и се смесва с накълцания чесън, зехтина, оцета и бирата.
Морковите се слагат в тава, овкусяват се със сол и черен пипер, заливат се с дресинга.
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 45 минути.
Прочетете още:
Пилешка пържола
Картофи със сирене на фурна
Запечени картофи със сирене
Лесна рецепта за ароматни картофи на фурна
Мезе за мастика