Пияни моркови

Ароматни и изкусително запечени

1 от общо 1 гласа
80 мин.
Необходими продукти

1 кг моркови
3 скилидки чесън
200 мл тъмна бира
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. кимион на зърна
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Морковите се белят и се режат надве. 

Кимионът се счуква в хаванче и се смесва с накълцания чесън, зехтина, оцета и бирата. 

Морковите се слагат в тава, овкусяват се със сол и черен пипер, заливат се с дресинга.

Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 45 минути.

Прочетете още:

Пилешка пържола
Картофи със сирене на фурна
Запечени картофи със сирене
Лесна рецепта за ароматни картофи на фурна
Мезе за мастика

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти