8 яйца
2 връзки магданоз
2 връзки копър
1 връзка кориандър
1/2 връзка див лук
50 г орехи
10 г бакпулвер
2 с. л. брашно
1 ч. л. подправка „Раз ел ханут“
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват в блендер, заедно с магданоза, копъра, дивия лук, кориандъра и сухия чесън. Овкусяват се със сол, черен пипер и подправката „Раз ел ханут“.
Добавят се бакпулверът и брашното, и се разбърква. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и внимателно се разбъркват с жълтъците.
Прибавят се и счуканите орехи. Готовата смес се разпределя в силиконови форми за мъфини, намазани с масло.
Пече се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Охлажда се и се поднася.
Прочетете още:
Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет