400 г фусили
90 мл зехтин
8 филета аншоа
3 филии пълнозърнест хляб
3 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Хлябът се смила в блендер и се запържва в 40 мл сгорещен зехтин. Когато трохите станат златисти и хрупкави, съдът се дърпа от огъня. Трохите се посоляват и се разбъркват.
Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода.
Чесънът, аншоата и магданозът се накълцват.
Чесънът се запържва на слаб огън в останалия зехтин. Когато омекне, се прибавя аншоата, запържва се за 1–2 минути, поръсват се лютият пипер и половината наситнен магданоз. Разбърква се.
Добавя се отцедената паста и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се добре и след около 1–2 минути се дърпа от огъня.
Всяка порция се поднася, поръсена с хрупкави трохи и магданоз.
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?