1 малък патладжан
10 г даши на прах
4 яйца
1.5 с.л. соев сос
1.5 с.л. захар
1 ч.л. паста мисо
1 с.л. олио
2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
Разрежете на две, по дължина, патладжана и го сварете на пара, за около 40-60 минути. В кана сипете даши и залейте с 400 мл гореща вода. Разбъркайте и оставете настрани за 5-10 минути.
В купа разбийте яйцата добре. Добавете половината количество соев сос и захар. Разбийте отново. Добавете 2 с.л. от разтворения прах даши и разбъркайте. (Останалото количество бульон можете да съхранявате в хладилник.)
С помощта на лъжица отделете вътрешността на сварения патладжан и я намачкайте с вилица. В купичка сипете пастата мисо и я разбъркайте с няколко капки соев сос, до гладка консистенция. Добавете пастата към патладжана заедно с останалите соев сос и захар и разбъркайте.
Загрейте на умерен огън тиган с 1 с.л. олио. Сипете яйцата на един слой. След няколко секунди започнете да ги надипляте леко, с помощта на шпатула, отвън навътре. Трябва да се оформят нещо като кладенчета в яйцата. Изсипете и разпределет намачкания патладжан в едната половина на яйцата. Захлупете омлета и го приплъзнете в чиния.
Поръсете омлета с патладжан с нарязан пресен лук.
Сходни рецепти:
- Канапе от патладжани с домати
- Рулца от патладжан
- Патладжан по средиземноморски
- Салата с патладжан и печено сирене
- Патладжани с доматен сос