150-200 г нахут
1 ч. л. от маринатата на чушките
2-3 щипки захар
1 щипка накълцан магданоз
1 ч. л. червен пипер
7-8 с. л. олио
2 с. л. ябълков оцет
1/2 глава лук
4-5 чушки от туршия
250-300 г консервирана царевица
150-200 г замразен грах
семена от целина (по желание)
Необходими продукти:
Грахът се залива с 5-6 с. л. вода и се вари 3 минути в микровълнова фурна на максимална мощност. Оставя се да изстине и се поставя в купа заедно с царевицата и нарязаните на парчета мариновани чушки.
Нахутът се сварява, след което се оставя да изстине и се добавя в купата при останалите продукти.
Лукът се настъргва на ренде, прибавят се изброените съставки за дресинга и се разбива с тел до получаване на хомогенна смес.
Салатата се овкусява с дресинга и се разбърква. Преди сервиране е добре да отлежи около 30 минути.
Прочетете още:
- Салата от червено цвекло
- Пъстрата руска салата
- Традиционна и леко пикантна салата
- 3 нови начина да сервираме салата
- 5-те съставки на идеалната салата
- Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
- Бърза зелена салата с маринован лук