600 г домати (5 бр.)
7 с. л. брашно
3 яйца
4 щипки риган
80 мл зехтин „Екстра върджин“
350 г кашкавал
250 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Доматите се цепват на кръстче, потапят във вряща вода, след това се шокират в леденостудена и се обелват.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с телена бъркалка до побеляване. Белтъците се разбиват с миксер на сняг с щипка сол.
Към жълтъците се налива млякото и при непрекъснато бъркане се прибавят брашното, сол, черен пипер, 2 щипки риган. Сипват се белтъците и внимателно се разбърква с шпатула.
Фурната се загрява на 220 градуса с вентилатор. Тавата се намазва с 20 мл зехтин, поставя се хартия за печене и отгоре се сипва останалият зехтин. Загрява се във фурната, докато започне да пуши. Изважда се и се излива сместа. Пече се 15 минути.
Върху палачинката, докато е още топла, се разпределя настърганият кашкавал, поръсва се с 2 щипки риган и се слагат кубчетата домати. С помощта на хартията за печене по дължина се завива руло.
Палачинковото руло се реже на парчета и се сервира.
- Идеалните палачинки
- В какво се крие чарът на палачинките
- Шоколадови палачинки за закуска
- Сладко суши от палачинки
- Дантелени палачинки
- Пакетчета от палачинки