200 г сирене
150 г кашкавал
50 г масло
150 мл доматено пюре
150 г чери домати
200 г кренвирши
1-2 яйца
сол и черен пипер
Първият гост в специалния VIP сезон на кулинарната уеб поредица „Хапка“ е дизайнерката Миглена Каканашева – MEGZ.
Тя представя любимата си рецепта за гювече.
„Това е ястието, с което съм израснала като дете“, с усмивка споделя тя.
Всеки вторник в новите епизоди на шоуто популярните личности на България ще слагат престилките, за да разкрият любимите си кулинарни изкушения, да разкажат защо те са специални за тях и не на последно място – как се приготвят стъпка по стъпка.
Сиренето и кашкавала се нарязват на кубчета. Доматите и кренвиршите на колелца.
Съдът за гювеч се намазва с масло. Нарязаните продукти и доматеното пюре се разпределят равномерно.
За финал се чуква една яйце. След 10-15 мин на 180 градуса вечерята е готово.
Прочетете още:
Хански гювеч
Гръцки гювеч
Постен гювеч
История и мистика на гювеча