Медени люти чушлета

Медени люти чушлета

3 от общо 3 гласа
45 мин.
Необходими продукти
  • люти чушки - 300 гр - 2.29 лв
  • моркови - 2 бр - 0.25 лв
  • магданоз - 1 връзка - 1.29 лв
  • копър - 1 връзка - 1.29 лв
  • чесън - 1 глава - 1.20 лв
  • мед - 2 с.л. - 0.41 лв
  • олио или зехтин - 80 мл - 0.34 лв
  • ябълков оцет - 40 мл - 0.18 лв
  • сол на вкус

Нашата рецепта за медени люти чушлета е отлично решение за оползотворяване на забравените из ъглите на хладилника ви по няколко люти чушки от предишни пазарувания, казват Mate Kitchen. Опечете ги и им вдъхнете нов живот в компанията на чесън, моркови и свежи, зелени подправки. Затворени в буркан и прибрани на студено, те могат да издържат няколко седмици и да подправят вечерите ви с приятна лютивина.

Според една от популярните мъжки дефиниции съвършената жена е тази, която си хапва без стеснение шкембе чорба и люти чушки. Ако не ги яде, трябва поне да може да ги приготвя. Добрата новина е, че съвършенството е постижимо. Ние ще ви помогнем с полезни съвети и бързи и лесни рецепти.

Мариноването на люти чушки е възможно в куп варианти и комбинации от подправки. Медът в тази рецепта придава специфична плътност на вкуса и отнема от лютивината на чушлетата. Можете да я приготвите както с един сорт, така и да комбинирате няколко – по-сладки и по-изгарящи. В случай че лютото се окаже нетърпимо, може да увеличите количеството мед.

Медените люти чушлета са чудесно допълнение към тежки и по-мазни ястия с червено месо или пък сочни мръвки на скара. Задължително ги поднесете с мек хляб с хрупкава коричка и ги хапвайте с ръка, така е най-вкусно, съветват ни Mate Kitchen.

  1.  Измийте лютите чушки, подсушете ги и ги изсипете в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна.
  2.  Обелете морковите и ги настържете на едро. Почистете чесъна и го накълцайте на ситно с малко сол.
  3.  Нарежете копъра и магданоза на ситно.
  4.  В малка купа налейте олиото, оцета и меда и ги разбъркайте до хомогенна смес. Добавете накълцания чесън, морковите и сол на вкус. Отново разбъркайте. Можете да добавите още оцет, ако не ви е достатъчно кисело.
  5.  В голяма купа смесете накълцаните копър и магданоз. Налейте чесново-морковената марината и разбъркайте добре.
  6.  Сложете вътре изпечените и все още топли люти чушки. Разбъркайте и покрийте с капак, за да се задушат и да се смесят вкусовете.
  7.  Поднесете тези апетитни медени люти чушлета с мек хляб с хрупкава коричка.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти