8 яйца
40 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 глава лук
80 г краве масло
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
плоски питки и пресен кориандър за сервиране
Начин на приготвяне:
Кимионът се запича на сух тиган, за да пусне аромата си, след това се стрива грубо в хаванче.
Джинджифилът се настъргва, лукът се реже наситно, а чесънът се накълцва.
Яйцата се разбиват добре, овкусяват се със сол и черен пипер.
В загрятото масло се запържват лукът, джинджифилът и чесънът, добавят се подправките – куркума, кимион и червен пипер.
Прехвърлят се в съд тажин и се наливат яйцата. Разбърква се.
Омлетът се пече без капак, на 200 градуса, с вентилатор, до готовност – 15 минути.
Сервира се с плосък хляб и листенца кориандър.
Вижте още:
Рецептите на Катето Евро: Фаршировани яйца
Как да направите яйца на очи в лучени кръгчета
Яйца на грил в шотландски стил
Ако искате да отслабнете, хапвайте яйца на закуска