2 резена висококачествен пушен бекон
зехтин
2 яйца от свободно отглеждани кокошки
30 г пармезан
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на кубчета и го запържете до златисто в тиган с незалепващо покритие с 1/2 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.
Разбийте яйцата в купа. Настържете фино пармезана и го добавете към тях. Разбъркайте.
Сварете пастата според указанията на пакета в тенджера с вряща подсолена вода.
С помощта на щипки извадете сварената паста и я прехвърлете в тигана при бекона. Разбъркайте добре. Добавете сместа от яйца и пармезан (внимавайте тиганът да не е прекалено горещ, защото ще се получат бъркани яйца) и 1 черпак от водата от варенето на пастата и разбърквайте докато се получи гладък сос.
Сервирайте паста карбонара, поръсена с малко настърган пармезан.
Прочетете още:
Как да си направим цветни спагети