Лесна паста карбонара

За прегладнелите в края на деня

Лесна паста карбонара
Снимка: iStock/Getty Images
3 от общо 21 гласа
Необходими продукти

2 резена висококачествен пушен бекон

зехтин

2 яйца от свободно отглеждани кокошки

30 г пармезан

Начин на приготвяне:

Нарежете бекона на кубчета и го запържете до златисто в тиган с незалепващо покритие с 1/2 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.

Разбийте яйцата в купа. Настържете фино пармезана и го добавете към тях. Разбъркайте.

Сварете пастата според указанията на пакета в тенджера с вряща подсолена вода.

С помощта на щипки извадете сварената паста и я прехвърлете в тигана при бекона. Разбъркайте добре. Добавете сместа от яйца и пармезан (внимавайте тиганът да не е прекалено горещ, защото ще се получат бъркани яйца) и 1 черпак от водата от варенето на пастата и разбърквайте докато се получи гладък сос.

Сервирайте паста карбонара, поръсена с малко настърган пармезан.

Прочетете още:

Апетитни рецепти със спагети

Спагети с рачешко

Как да си направим цветни спагети

Спагети “Хулио”

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти