кренвирши Leki - 6 бр.
бекон 8 ленти - 160 гр
барбекю сос - 120 мл
Когато в летните вечери не ви се занимава с дълго готвене, а пък ви се ще да се зарадвате с нещо вкусно, разпалете скарата и си направете кренвирши с бекон и барбекю сос, съветват от Mate Kitchen. Невероятно лесна глезотийка, която се приготвя за има-няма 30 минути и само три продукта, но ще ви накара да въздъхнете от удоволствие. И онова протяжно „Мммммм!“ – гарантирано е! Ще трябва да го споделите с някого, тази наслада не е за сам човек.
На тези, които веднага ще се възпротивят, че готвим с кренвирши, кулинарите от Mate Kitchen призовават не бъдат прекалени съдници. Кренвиршите имат специфичен вкус и аромат, който, макар да не си го признаваме, е страшно примамлив. Те ни дават много възможности за бързи и лесни импровизации в ежедневието, особено вечер след работа. Все пак, за да сме сигурни в това какво слагаме на масата си, Mate Kitchen традиционно се доверяват на кренвирши Leki. Те издържаха всичките проверки на кулинарите досега.
Изпечете добре половинките кренвирши, увити с бекон. Не бързайте да ги сваляте от скарата, дайте възможност от топлината и беконът, и кренвиршите да отпуснат вкуса и аромата си. Най-лесно е да си ги нарежете сурови, тук идеята е да получите повече от тях благодарение на огъня.
След като са готови, не чакайте! Поднесете ги веднага и си ги хапнете, докато са още топли. Може да предложите салата или пържени/печени картофки с тях, а може да ги поднесете по мъжки – само месо в съответното количество и подходящата напитка.
Начин на приготвяне:
1. Обелете кренвиршите, разрежете ги на 2 и увийте всяка половинка в парче бекон. Фиксирайте с две клечки за зъби.
2. Подредете кренвиршите върху загрятото барбекю и щом се запекат от едната страна, обърнете и намажете с барбекю сос или пикантен сос по желание. Обърнете ги отново и намажете обилно от всички страни.
3. След като са готови, ги дръпнете от барбекюто, намажете още веднъж със сос и поднесете с гарнитура по желание.