600 г филе от тилапия
800 г домати на кубчета (от консерва)
50 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1 глава лук
2 с. л. доматен концентрат
2 ч. л. кориандър на зърна
2 ч. л. кимион на зърна
2 ч. л. куркума
2 ч. л. сумак
1 ч. л. копърово семе
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
В делничните дни водещо при избора на вечеря е бързината за приготвяне и понеже знаем това ви предлагаме 30-минутна Рибена шакшука.
Кориандърът, кимионът и копъровото семе се счукват в хаванче.
Лукът, чесънът и чушката се почистват, наситняват се и се запържват в зехтина. Добавят се куркумата, сумакът и счуканите подправки.
Разбърква се и се слага доматеният концентрат. Наливат се доматите от консерва и 100–200 мл вода. Подправя се със сол и черен пипер. Готви се 5 минути.
Филетата от риба се овкусяват със сол и черен пипер и се поставят отгоре. Похлупва се и ястието се готви още 8–10 минути.
Сервира се с наситнен магданоз.
Прочетете още:
- Съвети за пазаруване на риба
- Как да почистим и сготвим шаран
- Няколко рецепти с речни риби
- Никулденски рибник
- Шаран с подлучен гъбен сос
- Най-добрата риба за зимата