- 6 яйца
- 200 г наденица „Чоризо“
- 300 г картофи
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 стръка мащерка
- 1/2 връзка магданоз
- 30 мл зехтин
- 50 г краве масло
- 100 г сирене „Манчего“
- сол и черен пипер на вкус
- За салатата:
- 50 г салата „Фелд“
- 50 г радичио
- 50 г чери домати
- 1/2 малка глава червен лук
- 30 мл зехтин
- 15 мл бял балсамов оцет
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете, обелете и нарежете на кубчета картофите. Нарежете лука на тънки полумесеци.
Загрейте тиган с незалепващо покритие. Налейте зехтина и добавете половината от маслото. Запържете лука до златисто и прибавете картофите, заедно с наситнените мащерка и чесъна. Гответе на умерен огън, докато картофите се запържат приятно. Извадете всичко от съда.
В същия съд запържете чоризото, нарязано на шайби. Прибавете останалото масло. Върнете картофената смес и разбъркайте.
Разбийте яйцата, поръсете ги с наситнения магданоз, сол и пипер и разбъркайте. Налейте ги в съда при останалите продукти.
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Запечете ястието за 8-10 минути. Извадете от фурната и поръсете с настъргано сирене „Манчего“.
Накъсайте радичиотo. Разполовете доматите, а лука нарежете на полумесеци.
В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци и салатата валериана. Овкусете ги с оцет, зехтин и сол. Сервирайте омлета със салатата.
Прочетете още:
Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет