за хлебчетата:
250 г пълнозърнесто брашно
1 с. л. олио (+ за пържене)
1 ч. л. сол
за пилето:
400 г пилешки гърди
100 г кисело мляко
20 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
3 с. л. олио
2 с. л. сок от лимон
1 с. л. гарам масала
1/2 ч. л. куркума
1 щипка лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Джинджифилът се обелва и се настъргва, а чесънът се стрива на паста. Смесват се в купа, прибавят се гарам масалата, куркумата, лютият пипер, киселото мляко, лимоновият сок, олиото, сол и черен пипер на вкус.
Пилешките гърди се мариноват в тази смес за 1 нощ. След това се запичат в тиган, без мазнина – до златисто. Охлаждат се и се смилат в чопър или се накълцват много ситно.
Брашното се разбърква със солта и олиото. Наливат се около 150 мл топла вода и се замесва тесто. Оставя се да почине. Тестото се разделя на 4 части. Всяка част се разточва върху набрашнен плот. Слага се от месото.
Оформят се „бохчи“.Разточват се на тънки хлебчета. Пекат се в намазан с олио тиган – до златисто.
Други рецепти:
- Да замесиш любов
- Как да направим питка
- Орехова питка
- Бърза питка със сирене
- Содена питка за Бъдни вечер
- Орехова питка