багети - 6 бр.
кренвирши Leki - 6 бр.
сос песто - 60 гр
кетчуп - 60 гр
чеснов сос - 60 гр
пикантна салата (по желание)
Знаете за оригиналния хотдог – питка с варен кренвирш и горчица. За някои е впечатляващ, за други – безкрайно скучен.
От Mate Kitchen имат нещо по-добро – хотдог със запечени кренвирши и песто, чеснов сос и пикантна салата вместо класическото хотдог трио майонеза, горчица, кетчуп. Разбира се, с какво да гарнирате питката и кренвирша, избирате вие, няма нищо задължително. Но при направата на домашен хотдог можете да си позволите да се поглезите и да не се съобразявате с никакви ограничения. Кулинарите от Mate Kitchen дори имат страхотна рецепта за пикантна разядка, която да си забъркате, докато кренвиршите се пекат.
И като стана дума за кренвирши, за Mate Kitchen най-добрият хотдог е с кренвирши Leki. Ако искате характерното и толкова любимо ухание, доверете им се. Перфектни са за запечени кренвирши с кашкавал, за гювечета, за омлет и всякакви други вкусни и бързи хрумки.
Няма как толкова вкусен хотдог да мине без чаша студена бира. Германската традиция го изисква, все пак немците се хвалят, че първият хотдог е бил създаден още преди да я има американската държава, за да го направи толкова известен. И докато отпивате, може би ще искате най-сетне да получите отговор на въпроса защо този сандвич се нарича хотдог. По-елементарен е, отколкото си мислите. Американска реклама на сандвича от ХХ век използва снимка на дакел и така името се налага от само себе си.
Добър апетит!
Начин на приготвяне:
1. Два от кренвиршите нарежете на спирала, другите два нарежете набраздено от двете страни и последните два срежете точно през средата.
2. Изпечете кренвиршите на барбекю.
3. Разрежете багетите, намажете хляба със сос, поставете изпечения кренвирш по средата и отгоре гарнирайте с допълнително сос или салата.
Внимание: може да съдържа глутен.