500 мл вода
1 кубче пилешки бульон
2 скилидки чесън
1 червена люта чушка
5 домата
1 зелена чушка
400 г черен боб от консерва
слънчогледово олио
2 цели пилешки бутчета
70 г концентрирано доматено пюре
2 ч.л. кимион
сол и черен пипер
0.5 ананас
1 с.л. царевично брашно
300 г бял ориз
За ананасовия шейк:
0.5 ананас
200 мл кокосово мляко
0.5 червена люта чушка
Начин на приготвяне:
Разтворете кубчето бульон в гореща вода. Нарежете на ситно лука, чесъна и лютата чушка. Направете по няколко разреза в кожата на бутчетата.
Загрейте олио в дълбок тиган и запържете лука, чесъна и чушката за 3 минути. Поставете двете бутчета от страната на кожата им, докато придобият златист цвят, на слаб огън.
Нарежете доматите и зелената чушка на кубчета.
Добавете доматеното пюре към бутчета и го разбъркайте. Добавете нарязаните домати и чушки. Подправете с кимион, сол и черен пипер.
Изцедете черния боб от консерва и го добавете. Покрийте зеленчуците и пилето с пилешки бульон и оставете ястието да поври 20 минути на слаб огън.
Сварете ориза.
Обелете ананаса и го разрежете на четири по дължина. Отстранете твърдата му вътрешност и го нарежете на кубчета. Добавете половината при пилето.
Разтворете царевичното брашно в малко студена вода и го добавете при пилето и зеленчуците. Разбъркайте и оставете още минута-две.
За шейка пасирайте кубчета ананас и ситно нарязана люта чушка заедно с кокосово мляко. Поднесете го във висока чаша, украсена с парченце ананас.
Сервирайте основа от варен ориз, а върху него хавайско люто пиле. След като се нахраните, може да изпиете ананасовия шейк.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко