Необходими продукти
400 г корнишони
100 г орехи
3 скилидки чесън
2 люти зелени чушки
1 голям розов домат
1 глава червен лук
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка босилек
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. кориандър
1/4 ч. л. сминдух
30 мл олио
20 мл бял винен оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Орехите, чесънът, кориандърът, сминдухът, червеният пипер, олиото, оцетът, сол и 50 мл студена вода се смилат в блендер.
Краставиците, лукът и чушките се режат на шайби, а доматът – на полумесеци.
Зеленчуците се смесват в купа, прибавят се наситнените магданоз и босилек. Салатата се поднася с ореховия сос.
Зелена салата с портокали и пармезан