8 яйца
1 връзка пресен лук
200 г сварени пресни дребни картофи
120 г замразен грах
1 зелена люта чушка
80 г краве сирене
200 г чери домати
30 г краве масло
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
пресен босилек за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете пресния лук на едро, а картофите и лютата чушка - на шайби. Разбийте яйцата със сол и черен пипер.
В дълбок тиган загрейте маслото, прибавете лука, чушката и картофите и посолете. Запържете ги до златисто. Прибавете граха и разбъркайте, така че и той леко да омекне.
Загрейте фурната на 220 градуса. Към зеленчуците излейте яйцата и разбъркайте, след това сложете чери доматите. Полейте ги със зехтин, посолете и поставете тигана във фурната.
Печете около 10 минути. Поръсете с натрошено сирене, докато фритатата е още топла. Сервирайте с листенца босилек.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Съвет: Ако нямате тиган с термоустойчива дръжка, прехвърлете фритата в тава и така я запечете във фурната.
Прочетете още:
Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет